duminică, 15 mai 2016

Aniversarea a 80 de ani de la înființarea Aerodromului de la Strejnic

   Din dorința de a scrie despre aviație, m-am hotărât ca azi, să scriu cateva rânduri despre cel mai recent eveniment care a avut loc ieri - mai exact despre Airshow-ul Ploiești 2016 care a avut loc cu ocazia aniversarii a cei 80 de ani de la înființarea Aerodromului Gheorghe Banciulescu de la Strejnic. În cadrul acestui eveniment au participat mii de oameni pentru a vedea mitingul acrobatic. Cei prezenți la acestă manifestare au putut urmării acrobații ale piloțiilor Aeroclubului României, formații de zbor ale avioanelor de mici dimensiuni precum și acrobații in sincron realizate de două planoare de la White Wings.
   Printre cele mai spectaculoase momente ale acestei manifestări au fost saltul cu parașuta a celor șase parașutiști profesioniști din lotul național al României, moment în care trei dintre aceștia au sărit de la înalțimea de 1800 de m fluturând Steagul României cu o dimensiue de 500 metrii pătrați. Potrivit organizatorilor, tricolorul a fost realizat chiar de parașutiștii Aeroclubului României si conceput din materiale speciale pe o durată de 2 ani, timp în care acesta a fost supus mai multor probe de rezistență.
   Printre cei prezenți, s-au numărat și copiii care au fost foarte încântați de ceea ce au vazut.Mulți priveau tumbele făcute de către piloții profesioniști veniți special pentru acest eveniment la Ploiești. De asemenea copiii au încercat să simuleze ridicarea de la sol a zecilor de zmei, care mai de care mai spectaculoase și încântătoare.
    Unul din cei trei parașutiști care au sărit cu drapelul României, a declarat la aterizare ,,Este cel mai mare cu care sărim noi și cred că cel mai mare și din Europa".

Mai jos vă  prezint câteva  din cele mai ''mișto'' poze pe care am reușit să le ''culeg'' Keep watching:D

Galerie foto - Ploiesti-Strejnic Airshow, 14 Mai 2016




Hawks of Romania se pregătesc de decolare pentru ultima evoluție de la Ploiești Airshow!




Blue Wings Romania la Ploiești Airshow !They are:D








Zlinurile 526 / 726 se pregătesc de decolare





Formație Zlin 526 / 726: 
Cap formație: George Rotaru 
Aripă dreaptă: Laszlo Ferencz 
Aripă stângă: Cristian Iorgov













"Este un eveniment foarte important pentru aviaţia sportivă, nu doar pentru noi. Vremea e frumoasă, este soare şi ne bucurăm. Împlinim 80 de ani de la înfiinţare. Am pregătit un show extraordinar pentru care piloţii s-au antrenat o săptămână", a declarat, Ioan Baican, comandantul Aerodromului de la Strejnic.

aerodrom.7 2


În speranța că v-am captat atenția și stârnit curiozitatea vis-a-vis de evenimentul care s-a desfășurat ieri la Aerodromul de la Strejnic, v-am atașat mai jos două videoclipuri în care veți putea urmări live cele petrecute ieri. 




                                       






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu