joi, 1 decembrie 2016

Vedetele paradei de Ziua Natională a Romaniei - Avioanele F-16





    Sarbatorită anual, ziua de 1 Decembrie este un eveniment important pentru întreaga națiune română, o sărbătoare care ne amintește an de an de cât de mândrii suntem, că suntem români. O zi care comemorează Adunarea de la Alba Iulia și unirea provinciilor Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș și Sătmar cu Regatul României.

    Parada Națională s-a desfășurat la a avut Arcul de Triumf din București. La paradă au participat militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerii Interne și al Serviciului Român de Informații.


    Pentru prima dată în Istoria României, Parada Națională a fost îmbogățită de zborul avioanelor F-16, aparate intrate recent în dotarea Forțelor Aeriene Române.





     Vedetele Paradei - Avioanele F16 Fighting Falcon au brăzdat cerul și au zburat deasupra Arcului de Trimf oferind un adevărat spectacol aviatic.

     Defilarea tehnicii de luptă a fost deschisă de aviațtie. Deasupra  Bucureștiului au făcut senzație elicopterele IAR-330 Puma ale Armatei, elicopterele Mi-8 si Mi-17 și Eurocopter-135 ale Ministerului Afacerii Interne, fiind urmate de aeronavele de transport C-27J Spartan și C-130 Hercules.



                                                         IAR-330 PUMA






Elicopter Mi-8






Elicopter MI-17







Eurocopter-135





     Parada aeriană a continuat cu trecerea avioanelor de antrenament și atac la sol IAR-99(varianta modernă IAR99-ȘOIM) și s-a incheiat prin evoluția a două formații de zbor cu avioane supersonice  MIG 21-Lancer și a avioanelor supersonice F-16.


   Imagini de la Parada Militară văzută de sus. Zbor deasupra Bucureștiului de Ziua Națională a României.







            La mulți ani România, la mulți ani români de pretutindeni!




































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu